opc_loader

Siliconen verwarmingsmatten

Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor enorm veel verschillende toepassingen bruikbaar. Volledig naar klant specificatie en wensen te ontwerpen en te fabriceren, tot een maximale temperatuur van circa 230°C! Deze elementen worden toegepast in zeer uiteenlopende sectoren, zoals: laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie, lijm- en kunststofverwerkingsindustrie, meubelindustrie en als massaproduct in de auto-industrie en op de consumentenmarkt.

Siliconen warmtematten en folie elementen
Voor een gelijkmatige warmteoverdracht van temperaturen tot maximaal 230ºC is het gebruik van siliconen verwarmingselementen een uitstekende oplossing. Maatwerk met vrijwel iedere gewenste vorm en afmeting is mogelijk. Hierbij zijn er verschillende opties voor het controleren van de gebruikstemperatuur. Bovendien is het mogelijk om de siliconen verwarmingsmat van een zelfklevende laag te voorzien waardoor het product eenvoudig is aan te brengen op verschillende soorten materiaal dat dient als warmtegeleider. Met siliconen verwarmingsmatten is een oppervlakte vermogen haalbaar van 1 tot 1.5 W/cm2
 

Voordelen van siliconen warmtematten

·         Duurzaam, flexibel en breed toepasbaar
 

·         Maximale temperatuur tot +230°C
 

·         Volgens uw tekening en specificaties te fabriceren
 

·         Zeer uniforme warmteafgifte over het gehele oppervlak
 

·         8mm isolatie foam mogelijk voor het beperken van warmteverlies
 

·         Kostenefficient voor enkele stuks (prototypes) en grotere series
 

Het basismateriaal van deze elementen bestaat uit hoogwaardig siliconen. In de samenstelling en uitvoering van de matten zijn er een aantal verschillende mogelijkheden:

·         Draadgewonden met weerstandsdraad, zeer geschikt voor prototypes en enkele stuks

·         Geëtst op folie voor een kosten efficiënte productie bij grotere volumes

·         Geïntegreerd Pt100 sensor of thermokoppel voor een directe aansturing van het vermogen

·         Geïntegreerde temperatuurlimiter voor een extra beveiliging tegen overbelasting

Bent u opzoek naar meer informatie of specificaties van onze siliconen verwarmingsmatten? Vraag dan vrijblijvend onze digitale technische documentatie aan.

Daarnaast denken wij graag met u mee en zoeken samen met u naar de beste oplossing voor uw toepassing. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 070 387 68 00 of een mail te sturen naar info@kracht.nl