opc_loader

Vatverwarming voor drums en IBC containers

Onze vatverwarmingsproducten zijn een zeer efficiënte en eenvoudige manier om de inhoud van uw drums vorstvrij  of op temperatuur te houden of te verwarmen tot een specifieke temperatuur en viscositeit. Deze producten zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 

  • Siliconen verwarmingsbanden

Geschikt voor verschillende afmetingen metalen drums

 

  • Geïsoleerde warmtemantels

Geschikt voor metalen en kunststof drums en IBC containers

 

 

Siliconen verwarmingsbanden

Doordat deze banden een relatief hoog vermogen hebben is dit product zeer geschikt om de inhoud van uw metalen drum snel te verwarmen. Daarnaast zijn de siliconen verwarmingsbanden zeer geschikt om hoog viscose producten of vloeistoffen te smelten om de verwerking hiervan te vereenvoudigen. Elektrische weerstandsdraden worden tussen verschillende lagen siliconen materiaal ingebed. Afhankelijk van het gewenst vermogen en afmetingen worden de draden in een specifiek patroon gevormd. Op deze manier is er een vermogen tot 0,5 W/cm2 te realiseren. Om het warmteverlies naar de omgeving te verminderen kan er een 8mm dikke isolatielaag worden aangebracht.

 

 

Geïsoleerde warmtemantels

Door de hoge isolerende werking van onze warmtemantels zijn deze bij uitstek zeer geschikt om een product op een constante temperatuur te houden, waarbij het geringe verlies aan warmte gecompenseerd kan worden doormiddel van de warmte elementen in de mantel. Hierbij zijn de weerstandsdraden tussen verschillende lagen polyester en PTFE isolatiemateriaal geplaatst. De mantels hebben dus een dubbele functie: verwarmen én isoleren, en kunnen gebruikt worden op zowel kunststof als metalen drums en IBC containers.

 

 

Hoe lang duurt het opwarmen van uw product?

De opwarmtijd van uw product is van vele factoren afhankelijk. De omgevingstemperatuur, de soortelijke warmte van het product, soortelijk gewicht, het materiaal van de drum of IBC, type vatverwarming, etc. Om ieder afzonderlijk product hier te vermelden zou voor u ideaal zijn, voor ons is daar echter niet aan te beginnen. Om u toch een grove indicatie te kunnen geven, zijn wij uitgegaan van het opwarmen van 200 liter en 1000 liter water.

 

 

Soortelijke warmte water:         4,186 kJ / (kg∙K)

Soortelijk gewicht water:            998 kg/m3

 

 

Siliconen verwarmingsband 1500 Watt, 200 liter:

Type

∆T

Theoretische opwarmtijd

1 siliconen band

40°C

> 10 uur

1 siliconen band met 8mm isolatie

40°C

> 8 uur

 

 

Geïsoleerde warmtemantel voor drums 1200 Watt, 200 liter:

Type

∆T

Theoretische opwarmtijd

200 liter warmtemantel, 1200 W

40°C

> 9 uur

200 liter warmtemantel, 1200 W

60°C

> 19 uur

 

 

Geïsoleerde warmtemantel voor IBC 2 of 3 kW, 1000 liter:

Type

∆T

Theoretische opwarmtijd

IBC 1000 liter, 2 kW inclusief top isolatie

40°C

> 54 uur

IBC 1000 liter, 3 kW inclusief top isolatie

40°C

> 26 uur

 

 

Let op!

Bovengenoemde opwarmtijden zijn theoretisch vastgesteld. In de praktijk kunnen deze waardes afwijken. Er kunnen daarom geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.